Wat is outplacement?

Bij outplacement komen werknemer en werkgever meestal overeen dat werknemer op zoek gaat naar een andere baan, soms zelfs een andere richting, en dat hij/zij niet meer terugkeert op de oude werkplek. Er wordt vrijwel altijd een termijn gesteld aan het outplacementtraject: werknemer wordt geacht binnen een aantal maanden een nieuwe baan gevonden te hebben. Zo niet, dan volgt alsnog ontslag. Een outplacementtraject maakt vaak deel uit van het sociaal plan bij een reorganisatie.

Outplacement

Wanneer is outplacement de beste optie?

Outplacement kan een oplossing zijn wanneer er sprake is van een conflict, een reorganisatie of arbeidsongeschiktheid. Een situatie waarin een werknemer niet langer op de juiste plek zit. Ook kan het zijn dat de werknemer niet langer gemotiveerd is voor zijn huidig werk en toe is aan een nieuwe uitdaging. Buro WerkWijzer biedt u op maat gemaakte outplacementtrajecten die ervoor zorgen dat uw werknemer weer aan het werk kan in een nieuwe, passende en duurzame functie.

Wat kan Buro WerkWijzer voor u betekenen?

Buro WerkWijzer voert in opdracht van zowel kleine als zeer grote werkgevers outplacementtrajecten uit. Outplacement is bij Buro WerkWijzer altijd maatwerk: na een uitgebreid intakegesprek stellen we samen met de werknemer een bemiddelingsplan op, waarbij goed geluisterd wordt naar persoonlijke doelstellingen en ambities. Gedurende het gehele traject is er veel plaats voor persoonlijke aandacht en evaluatie van de voortgang.

tagline_box backgroundcolor=”” shadow=”no” shadowopacity=”0.1″ border=”1px” bordercolor=”” highlightposition=”top” content_alignment=”left” link=”http://www.burowerkwijzer.nl/zmoel/contact/” linktarget=”_self” button_size=”small” button_shape=”square” button_type=”flat” buttoncolor=”green” button=”Contact” title=”Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.” description=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/tagline_box]